Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се представя със свой щанд на Панаира на книгата във Франкфурт

Снимка: БТА

Страната ни участва със свой щанд на Панаира на книгата във Франкфурт, който ще продължи до 22 октомври т.г. Освен срещи и дискусии с писатели, издатели и представители на културни институти, по време на международното изложение ще бъде открита и изложба, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи, съобщи директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов.  

Писателят Георги Господинов, който е носител на тазгодишната международна награда “Букър“, днес ще участва в дискусия на тема “Преводът по време на война“. Утре пък е предвиден разговор за книгата “Времеубежище”, както и четене с автора на романа.


Нашето участие в Панаира на книгата във Франкфурт ще завърши с даряване на книги на българските училища във Франкфурт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петя Цонева гостува в Пловдив, Хасково и Кърджали с "Люлката на живота"

В навечерието на най-светлия празник на българската просвета и култура и на славянската писменост- 24 май, една българска поетеса подема инициатива за набиране на средства за превод и публикуване на първия английски превод на стиховете на родния..

публикувано на 15.05.24 в 18:13

Представят "Сфинксът на гнева" на македонския писател Жарко Куюнджиски

В галерията на македонския Културно-информационен център в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде представен на 14..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15