Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испанският филм „Една любов“ е победител във фестивала "Синелибри“

Снимка: Синелибри

Испанската 140-минутна драма "Една любов“ спечели голямата награда за майсторска киноадаптация на литературен роман в конкурса за пълнометражен игрален филм на фестивала "Синелибри. Избора бе обявен от председателят на журито Уилям Болдуин. 

Режисьор на филма е Изабел Койшет. Тя е и автор на сценария, заедно с Лора Фереро и Сара Меса. Лентата, създадена през 2023 г. и има номинация за най-добър филм от кинофестивала в Сан Себастиан. Наградата в София бе приета от испанския посланик в България Алехандро Поланко Мата.

За най-добра литературна адаптация в раздела документален филм наградата е за „Анселм“ на режисьора Вим Вендерс. Филмът е посветен на Анселм Кифер, един от най-големите съвременни художници и скулптори. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска държавна делегация носи във Ватикана българските символи за мир и духовно единение

Всяка година в навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, българска делегация начело с председателя на Парламента или държавния глава бива приета на аудиенция..

публикувано на 21.05.24 в 07:15

Художници, вдъхновени от Клод Моне, ще рисуват водни лилии

Първият художествен пленер сред водни лилии ще се състои във ферма, отглеждаща красивите водни растения, в плевенското село Опанец. Организатор на събитието е управителят на фермата Дойчин Владимиров със съдействието на Община Плевен. Пленерът е..

публикувано на 20.05.24 в 07:00

Изложба по случай 200-годишнината от издаването на “Рибния буквар” пред Народния театър

Изложба, посветена на двестагодишнината от издаването на “Рибен буквар” на големия учен, просветен деец и дарител Петър Берон, ще бъде открита днес в галерията на открито пред столичния Народен театър “Иван Вазов”. “ Петър Берон заема мястото си на..

публикувано на 20.05.24 в 06:00