Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимат се мерки срещу последствия от израело-палестинския конфликт

Снимка: БГНЕС

Взимат се мерки израелско-палестинския конфликт да не намери странично проявление от поддръжници на една от двете страни на наша територия, каза в „Нова телевизия“ министърът на отбраната Тодор Тагарев. „В това отношение е засилена бдителността, както в други европейски страни“, заяви той. Към момента няма индикации за странични проявления на наша територия, но службите следят внимателно процесите. “Пряка заплаха за България няма“, каза още Тагарев и уточни, че на практика няма и вероятност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната.

Случващото се в Израел министърът описа като “проява на мащабен тероризъм срещу една демократична страна“. “За съжаление, това е хибридна атака в най-чист вид. „Хамас“ е едновременно привидно демократично избрана сила, управляваща палестинците в ивицата Газа и в същото време - терористична организация. Отговорът срещу такива атаки е изключително сложен“, заяви Тагарев. Най-важното за момента е да се освободят заложниците, посочи министърът. Той не пожела да говори за изхода от воийната. „Това са конфликти с такава история, че е много трудно да се направят прогнози“, каза той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55