Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе от печат поредният алманах “Любослов” на български писатели по света 

Снимка: bulgariasega.com

В навечерието на Деня на будителите беше отпечатана дванайсетата книга от алманаха “Любослов” – годишно издание на Лигата на българските писатели в Съединените щати и по света. Сборникът със съставители Ангел Колев от Филаделфия и Людмила Калоянова от Питсбърг съдържа 54 творби на автори от САЩ, България, Англия, Испания, Швейцария, Австралия, Швеция и други страни. 

Лигата на българските писатели в Съединените щати и по света със седалище в Чикаго има мисията да обединява всички наши творци по света, които пишат на родния си език. Основна част от дейността на организацията е да подпомага дейността на българската творческа диаспора и да сътрудничи за разпространението на българската култура и духовност. 


Още от категорията

В Братислава гостува мултимедийна изложба за Сирак Скитник на БНР

На 22 февруари в Братислава ще бъде представена виртуалната изложба "Да питаме Сирака – 140 години от рождението на Сирак Скитник". Експозицията, дело на проф. Боян Добрев, преподавател в Националната художествена академия, и екип от програмата за..

публикувано на 22.02.24 в 00:05
Джугас Гринис (Литва), Валентина Бели (Италия), Катарина Щарк (Германия), Сузи Бемба (Франция), Саломе Демурия (Грузия), Маргарита Стойкова (България), Аста Камма Август (Швеция), Тибо Думс (Белгия), Яна Хардуик (Ирландия) и Камила Уржедовска)

Маргарита Стойкова взе награда за изгряваща звезда на „Берлинале“

19-годишната българска актриса Маргарита Стойкова е сред десетте изгряващи звезди на "Берлинале". Тя бе отличена в престижния европейски филмов фестивал заради ролята си във филма "Диада" на Яна Титова. Наградата е по програмата Shooting Stars..

публикувано на 20.02.24 в 13:59

Георги Господинов пред „The Guardian“: България е място оживено с неразказани истории

След романа "Времеубежище" британските читатели могат да се запознаят с друга книга на Георги Господинов - "Физика на тъгата". Тя е публикувана за първи път на Острова заедно с мемоарите му от 80 страници. По този повод и в неговия..

публикувано на 19.02.24 в 10:44