Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща на министрите на вътрешните работи на България и Австрия

Калин Стоянов, Антон Златанов и Герхард Карнер
Снимка: Снимки: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов ще проведат днес работна среща във Виена с министъра на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер. На срещата ще бъде обсъдена актуалната ситуация с нелегалната миграция, охраната на външната граница на ЕС и двустранното полицейско сътрудничество.
Вътрешният министър е част от правителствена делегация в Австрия, водена от премиера Николай Денков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25