Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура в Сегед, Унгария

"Зюрьош банда“
Снимка: Светла Кьосева

В унгарския град Сегед за 19-и път се организират Дни на българската култура, съобщи Моника Фаркаш-Барати от Българското самоуправление в университетския град. 

Както всяка година програмата е разнообразна и наситена. Началото ще бъде поставено днес с "хоротека“ в кафе "Радноти“, организирана от танцов състав "Балкан“. Съставът е основан през 1990 г., а танцовият му репертоар обхваща всички етнографски райони на България, предаде БТА. 

На 27 октомври в Дома на националностите в Сегед ще бъде открита фотоизложбата на Антони Георгиев "Еврейско наследство в България“, посветена на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Ще бъдат представени кадри от материалното наследство на евреите по нашите земи. 

Последното събитие е концерт на 10 ноември на „Зюрьош банда“, чиито музикални дискове заемат челно място в класации като World Music Charts Europe. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български деца в Брюксел посещават часове по роден език в белгийската библиотека "София"

Деца от Българското училище “Пейо Яворов” в белгийската столица учиха български език и литература в библиотека "София" в Скарбек, Брюксел. По инициатива на училището и със съдействието на завеждащия българската секция в библиотеката Арон Вилем..

публикувано на 24.06.24 в 14:54
Аня Терзивец

На загинали в Украйна българи посвещава проект Аня Терзивец

Много етнически българи се сражават на фронта в Украйна. За съжаление вече има доста загинали. Това каза пред агенция "Фокус" Аня Терзивец – водеща на предаването "Гласът на българите" по обществената телевизия в град Одеса, шеф редактор на редакцията по..

публикувано на 23.06.24 в 11:52

Торе дел Бурго - малката България в испанска Гуадалахара

Торе дел Бурго e селото в Испания, в което живеят най-много чужденци. От всеки 10 души 9 са чужденци, най-голяма част от тях - българи. Поради тази причина почти на шега наричат селото с около 600 жители, намиращо се на около 100 километра от Мадрид, в..

публикувано на 23.06.24 в 10:27