Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управляващите уверяват енергетиците, че спазват стриктно споразумението си с тях

Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков е изпратил искания от Бойко Борисов и Делян Пеевски писмен отговор относно споразумението с енергетиците, информира БТА. По думите на Пеевски, активната работа на правителството в изпълнение на всяка една от точките от споразумението е в ход и ще продължи и занапред в тясно сътрудничество със социалните партньори. В изявлението си, разпространено от пресцентъра на ДПС, Пеевски допълва, че за постигането на пълна прозрачност и информираност на страните по споразумението и като гаранти за неговото изпълнение, отговорът на премиера ще бъде изпратен до всички участници в срещата в НС и от тях ще се очаква коментар и оценка за напредъка на изпълнението.

Припомняме, че споразумението, сключено на 3 октомври между министър-председателя, членове на МС, народни представители и представители на КНСБ от сектор "Енергетика“ бе подкрепено на следващия ден в пленарната зала. КТ "Подкрепа“ обаче отказа да го подпише и предупреди за бъдещи стачни действия. Решението включва изработване на проект на енергийна стратегия на България до 2030 г. с хоризонт до 2050 г. с участие на социалните партньори, паралелно с процеса на актуализация на Интегрирания план за енергетика и климат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45