Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тараклия проведоха музикалния конкурс "Облаче ле бяло"

Музикалното събитие е посветено на Деня на бесарабските българи

Снимка: Фейсбук

В навечерието на 29 октомври - Деня на бесарабските българи, в Тараклия – молдовския център на българската култура, се проведе седмото издание на регионалния конкурс за млади изпълнители „Облаче ле бяло“.

Конкурсът има за цел да популяризира българската музика, да открива и подкрепя талантливите певци, да създава условия за обмен на музикален опит сред младежите от населените места в район Тараклия, припомня БТА. Събитието е организирано от Управлението на образованието на район Тараклия и дава възможност за участие в четири възрастови категории от 9 до 35 години.

Песенният конкурс е в два етапа. Първият изисква участниците да изпратят видеозапис на изпълнение на българска песен на имейл на организаторите на събитието до 17 октомври, а вторият – се провежда на сцената на Дома на културата в гард Тараклия. Пред професионално жури певците изпълняват по една народна и една поп песен от България.

Победителите се награждават с дипломи и подаръци от управлението на образованието, партньорите и спонсорите на конкурса, както и от други организации.

Вижте още:

Снимка: Фейсбук страница на Конкурс за млади изпълнители "Облаче ле бяло". Район Тараклия, Молдова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55
Мустафа Акан

Все повече изселници в Турция се стремят да учат български език

Българските изселници в Турция искат бъдещето на тяхната общност да е свързано с България, за да не предпочитат по-младите поколения страните от Западна Европа, казва пред БНР Мустафа Акан от изселническата организация "Балкански турци" в Одрин...

публикувано на 18.06.24 в 12:19

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10