Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Терзиев: Продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци

Снимка: БТА

Веднага след изнасянето на резултатите от екзитпола за изборите за кмет на София, от които стана ясно, че София отива на балотаж за кмет между Васил Терзиев (ПП-ДБ, "Спаси София") с 38,8% и Ваня Григорова (БСП за България, "Левицата" и др.) – 19%, на брифинг Терзиев благодари на всички софиянци, които са излезли да гласуват. 

"Благодаря, че гласувахте за една по-различна София – тази, за която мечтаем, за да бъде хубав европейски, чист, уреден, зелен град, където няма хора втора ръка, където няма квартали втора ръка... Аз продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци", каза Терзиев, но категорично отказа да отговаря на множеството въпроси, с които го засипаха журналистите.  

От Терзиев топката пое председателят на партия "Спаси София" Борис Бонев, който коментира резултатите за изборите на общински съветници в столицата, в които ПП-ДБ, "Спаси София" получиха 40,6%. Бонев заяви, че от днес София отваря нова страница в своята история, по-успешна, по-адекватна, по-отворена към бъдещето. Той посочи, че получената подкрепа ще позволи за сформирането на мнозинство в общинския съвет, което ще позволи за един успешен мандат. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00
Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35