Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК: Съдът ще реши, дали на балотажа ще се гласува и с машини

Росица Матева
Снимка: БТА

Жалбите срещу решението на ЦИК да отмени гласуването с машини са девет. Очаква се утре (30 октомври) Върховният административен съд да се произнесе по тях. Ако ВАС отмени решението на ЦИК, ще е възможно да се организира гласуване на втория тур с машини. Това обяви на брифинг говорителят на ЦИК Росица Матева.
"Аз съм убеден привърженик на машинното гласуване. Решението, което взехме в петък, беше единствено правилно, предвид информацията, която получихме. Знаем, че при всички положения ще търпим критики за решение по този казус", каза Матева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

За 75% от децата приоритет в образованието трябва да са житейските умения

Към 31.12.2023 г. децата до 17 години в България са 1 104 198, или 17.1% от общия брой на населението. Това показват данни, изготвени от Националния статистически институт и УНИЦЕФ България, по повод 1 юни – Международния ден на детето. През..

публикувано на 01.06.24 в 09:49