Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличават над 50 културни дейци за приноса им към българската култура

Снимка: БГНЕС

Министърът на културата Кръстю Кръстев ще отличи с почетни награди "Златен век“ и грамоти над 50 културни творци и дейци - за постигнати високи творчески резултати или принос в развитието и популяризирането на българската култура. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 3 ноември (петък) в галерия "Средец" на Министерството на културата от 11 часа и е по повод празника на народните будители, който отбелязахме на 1 ноември. 

На отличените съвременни будители ще бъдат връчени наградите на Министерството на културата "Златен век“ – огърлие и звезда, почетен знак "Печат на Цар Симеон Велики“ – златен и сребърен, както и грамоти за принос към развитието и популяризирането на българската култура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Връчиха българските архитектурни награди за 2024 г.

Новият Фермерски пазар в Благоевград и реконструкцията на Централни хали в София получиха големите награди в конкурса "Български архитектурни награди 2024", организиран от Камарата на архитектите. Надпреварата бе в две категории – за съвременна..

публикувано на 20.09.24 в 12:40

България е част от световното биенале за творчество и занаяти "Хомо Фабер" във Венеция

Българската култура и родните традиции, които доскоро изглеждаха екзотични за останалата част от света, постепенно се превръщат в част от световната култура на 21. век. След като нашенската лютеница и традиционната ни баница бяха определени..

публикувано на 17.09.24 в 09:50

200-годишният "Рибен буквар" напомня за себе си с ново юбилейно издание

През настоящата 2024 г. се навършват 200 години от появата на т.нар. "Буквар с различни поучения". Това е оригиналното заглавие на книгата, по-известна като "Рибния буквар", чийто автор е видният възрожденец д-р Петър Берон. Става дума за..

публикувано на 16.09.24 в 09:05