Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ решава дали ще продължи подкрепата си за кабинета

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ започва детайлен анализ не само на изборните резултати, но и дали да остане част от управляващата "сглобка". "Темата днес не е дали да има коалиционно споразумение, а има ли шанс това правителство да работи", заяви на брифинг заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.
В момента от партията разглеждат управлението на кабинета по сектори. Те упрекват правителството, че не спазва някои от поетите ангажименти. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова финансовия министър Асен Василев за финансова дисциплина. Той настоя да се спре с новите дългове, a важните инфраструктурни проекти да бъдат включени в бюджета за догодина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С вой на сирени отдаваме почит на Христо Ботев и загиналите за Отечеството

В 12,00 ч. в продължение на две минути в цялата страна днес ще прозвучи сигналът за въздушна опасност като знак за всенародна почит към паметта на поета революционер Христо Ботев и на загиналите за свободата на България, съобщиха от МВР. По традиция,..

публикувано на 02.06.24 в 07:00

Слънчева и топла неделя, но с превалявания

В неделя ще бъде предимно слънчево, но следобед и вечерта на места главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Градушки се очакват в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се..

публикувано на 01.06.24 в 18:30
Петър Стоянов (вляво)

Ще бъде непростим грях, ако не внедрим в общобългарската памет спомена за “Белене”

“ В България има още много други лагери и затвори, “Белене” обаче се превърна в синоним на комунистическата репресия и комунистическата жестокост, която в много голяма степен беше безсмислена .” С тези думи президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) се..

публикувано на 01.06.24 в 16:37