Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник температурите достигат 16 градуса

Снимка: Радио Шумен

През нощта ще бъде предимно облачно и в Южна България ще превали дъжд. Вятърът ще стихне. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 4°. В понеделник облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява, след обяд над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Предимно облачно ще се задържи по Черноморието и в Югоизточна България, където в следобедните часове ще валежи дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 12°.

Над планините преди обяд облачността ще бъде значителна и на места в масивите от Южна България ще има превалявания от дъжд, на височина над 1700-1900 м - от сняг. След обяд облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по най-високите части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7°, на 2000 м - около 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно преди обяд в южните райони. Вечерта облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно ясно време. Ще духа до умерен, в крайните южни райони - временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 11° и 14°, а на морската вода – между 12° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над западната половина от Балканите ще бъде предимно слънчево. Над източната половина облачността ще бъде значителна, на места с валежи от дъжд, значителни в района на проливите. В Атина ще бъде 25 градуса, в Истанбул – 19, в Белград – 16, в Букурещ – 14.

Над по-голямата част от Пиренейския полуостров ще бъде предимно слънчево и топло. Над Западна Европа ще бъде облачно с валежи от дъжд, но ще бъде топло за средата на ноември. Над средноевропейските страни ще има променлива облачност, без съществени валежи. Студено, предимно облачно, но без съществени валежи ще бъде над Скандинавския полуостров. Предимно слънчево ще бъде в Западното и Централното Средиземноморие. В Рим ще бъде 21 градуса, в Мадрид – 18, в Париж и Мюнхен – 17, във Виена – 12, в Москва – 5, в Стокхолм и Санкт Петербург – 2.

В Кейптаун ще бъде 27 градуса, в Мелбърн – 20, в Чикаго – 16, в Ню Йорк – 10.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40