Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Роден протеинов сладолед позволява консумация без угризения за здравето

4
Снимка: личен архив

Сладоледът е изкушение за мнозина, но съставен от захар и мазнини се превръща в калорийна бомба, вредна за човешкото здраве. Сънародникът ни Александър Маринов също е сред хората, пленени от различните му вкусове, но ограничава консумацията, докато преди година не създава нова рецепта за протеинов сладолед, в която влага всички свои спестявания в размер на 15 000 лева. 

Александър Маринов

За да не бъдат неговите близки и приятели единствените, които могат да опитат новото произведение, 20-годишният Александър решава да потърси финансиране, за да открие своя стартираща компания. Получава 60 000 лева, с които закупува фризери и към момента произвежда около 1 тон сладолед на ден. 


Неговите сладоледи са достъпни предимно във фитнес зали на територията на София, но младият предприемач се надява следващата година да достигне и други големи градове в страната, като Пловдив, Варна и Бургас. Александър и екипът му мечтаят да наложат марката и в чужбина, като една от държавите, с които биха започнали е Германия.

Снимки: личен архив

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Летището в София вече носи името на Апостола на свободата – Васил Левски

В навечерието на честванията в памет на Апостола на свободата Васил Левски, президентът Румен Радев официално наименува столичното летище "Васил Левски" – София,  съобщи прессекретариатът на държавния глава. По Конституция президентът има правомощията..

публикувано на 17.02.25 в 17:23

Андрей Новаков от ЕП: България е незаобиколим фактор в региона

България да получи целево финансиране за отбрана – това е било поискано от българския евродепутат от ЕНП Андрей Новаков от новия комисар по отбраната на Европейската комисия (ЕК). Стратегическото обсъждане на средствата за отбрана и изработването на..

публикувано на 17.02.25 в 16:10

Софийското летище работи при зимни условия

Летище София работи нормално при зимни условия, съобщи БТА. Пистата за излитане и кацане, рульожките за маневриране и перонът са почистени. Самолетите се третират против обледеняване. Желателно е пътниците е да идват на съответния терминал на..

публикувано на 17.02.25 в 15:18