Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската кухня беше представена на фестивал в Ню Йорк

Снимка: Фейсбук / Генерално Консулство Ню Йорк

За поредна година България беше представена на Международния кулинарен фестивал, организиран от Society of Foreign Consuls in New York. За това съобщават във Фейсбук от Генералното консулство на България в Ню Йорк, САЩ.



На българската маса бяха представени вкусни нашенски вина, пивка домашна ракия от Добруджа (Каварна), луканки и суджуци.


"Разбира се, не беше пропусната и традиционната ни баница. Момичетата от фолклорен ансамбъл GORANA DANCE отново покориха сърцата на дипломатическата общност в мегаполиса с български фолклорни танци и ритми" – похвалиха се от консулството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители..

публикувано на 20.05.24 в 19:18

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04