Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският език и литература бяха във фокуса на форум в Неапол

Снимка: Архив

Неаполският университет "Ориентале" беше домакин на Международна научна конференция "Славянските литератури през 21-ви век между регионализма и глобализацията". Форумът се проведе под патронажа на Посланика на България в Италия и на Община Неапол, с основен партньор - Министерството на образованието и науката.
В конференцията с акцент върху преподаването на българска литература участие взеха 14 лектори по български език, литература и култура от чуждестранни университети, съобщи Министерството на образованието и науката.
Сред дискутираните теми са били развитието на българистиката по света и участието в програми на МОН за изследователската и научна работа на българистиката и популяризирането ѝ зад граница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР отправи призив към българите в Грузия и шведския град Малмьо

Външното ни министерство препоръча на българските граждани, посещаващи Грузия, да избягват големи събирания и демонстрации, както и да се информират чрез местните медии за развитието на ситуацията и да следват инструкциите на местните власти...

публикувано на 04.05.24 в 09:13
Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00