Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка обстановка във Варна и Добрич заради лошото време

| обновено на 19.11.23 в 17:02
Снимка: Румен Сарандев, Радио Варна

Заради извилия се от вчера извънредно силен ураганен вятър и валежи, рязко влошилите се метеорологични условия на територията на Община Варна и опасност за здравето и живота на гражданите в общината беше обявено бедствено положение. 
Паднали клонове и дървета са довели до блокирането на ключови пътни артерии, разрушени светофарни уредби и движимо и недвижимо имущество, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. 43-годишна жена загина, затисната от паднал клон. В ход е разчистване на главните булеварди. Коцев е отправил искане към Министерството на образованието учениците да преминат на дистанционно обучение заради условията в града, предизвикани от лошото време, които са опасни за децата. В отговор от МОН потвърдиха, че в понеделник всички училища в община Варна ще преминат на обучение от разстояние заради възникналото бедствие.
Вчера мъж загина и в София заради паднало заради силния вятър дърво.
През изминалото денонощие от Пожарна безопасност и защита на населението в съседната на Варна област Добрич са работили по над 100 сигнала за паднали дървета и евакуиране на хора от закъсали на пътя автомобили заради обилни снеговалежи, съобщи кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова. Снегът предизвика проблеми и в други райони на Източна България.
Усложнена е обстановката на прохода "Шипка". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предводител на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28