Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка обстановка във Варна и Добрич заради лошото време

| обновено на 19.11.23 в 17:02
Снимка: Румен Сарандев, Радио Варна

Заради извилия се от вчера извънредно силен ураганен вятър и валежи, рязко влошилите се метеорологични условия на територията на Община Варна и опасност за здравето и живота на гражданите в общината беше обявено бедствено положение. 
Паднали клонове и дървета са довели до блокирането на ключови пътни артерии, разрушени светофарни уредби и движимо и недвижимо имущество, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев. 43-годишна жена загина, затисната от паднал клон. В ход е разчистване на главните булеварди. Коцев е отправил искане към Министерството на образованието учениците да преминат на дистанционно обучение заради условията в града, предизвикани от лошото време, които са опасни за децата. В отговор от МОН потвърдиха, че в понеделник всички училища в община Варна ще преминат на обучение от разстояние заради възникналото бедствие.
Вчера мъж загина и в София заради паднало заради силния вятър дърво.
През изминалото денонощие от Пожарна безопасност и защита на населението в съседната на Варна област Добрич са работили по над 100 сигнала за паднали дървета и евакуиране на хора от закъсали на пътя автомобили заради обилни снеговалежи, съобщи кореспондентът на БНР в Добрич Мая Щърбанова. Снегът предизвика проблеми и в други райони на Източна България.
Усложнена е обстановката на прохода "Шипка". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58

За първи път след 1985 г. се променя посоката на демографските данни

За първи път от 38 години населението на България почти е спряло да намалява. За 2023 г. намалението е с едва 0,3%, или само 2229 души. Това показват данни на правителството от отчета за изпълнение на стратегията за демографско развитие през..

публикувано на 27.09.24 в 11:15