Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство, синдикати и работодатели обсъждат бюджета за 2024 г.

Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди държавния бюджет, бюджета на НЗОК и бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. Заседанието днес ще се председателства от вицепремиера Мария Габриел, но ще участва и премиерът Николай Денков.
В бюджета е заложено увеличение на минималната работна заплата от 1 януари 2024 г. - от 780 лв. на 933 лв. Профсъюзите обаче настояват за повече средства и за ръст на възнагражденията в сектори като транспорт, земеделие, висше образование, здравеопазване.
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви на 20 ноември, че бизнесът няма да подкрепи бюджета за 2024 г. "На практика няма реформи. Има изливане на пари, които нямаме, има увеличаване на дълга, увеличаване на разходите по дълга", коментира той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42