Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечни български шлагери в нов аранжимент звучат в "Образцово кабаре"

4
Снимка: Владимир Томашевич

Тази вечер сме поканени на "Образцово кабаре"! В него вечни български шлагери от близкото минало ще оживеят в нов аранжимент, дело на младия композитор Добромир Кисьов. В програмата са включени емблематични песни като "Хора и улици" на Мими Иванова и Борис Гуджунов, "Спри до мен" на Леа Иванова, "Замълчи" на Мими Николова, "Облаци бездомни" на Богдана Карадочева и много други. На сцената на Pirotska 5 Event Center ще видим над 13 артисти, които сменят повече от 100 костюма, пресъздаващи атмосферата на кабаре.

Главните вокални роли в близо двучасовия спектакъл са поверени на певците Цветелина Маринова (позната от дует EXPOSE) и Тома Здравков. Пищната визия, която ще ни пренесе години назад, е дело на хореографката Велислава Дипчикова и нейния балет. В ролята на конферансие се превъплъщава актьорът Красимир Митов.

Освен музикално шоу, новият културен формат, подкрепен от Музикаутор, подема и нестандартна благородна кауза. Част от приходите от билети за "Образцово кабаре" ще подкрепят онези заслужили артисти от близкото минало, които към днешна дата са в затруднено положение.

Как се е родила идеята за "Образцово кабаре", разказва продуцентът Веселин Стоянов – Лино:

"След като гледах един концерт на наш познат изпълнител с български песни от това време, си казах – колко би било хубав