Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студен понеделник, но почти без валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, ще бъде почти без валежи. Вятърът ще отслабва, но ще остане умерен, временно и силен от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, на места в котловините до минус 8°-минус 11°, в София - около минус 7°. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен вятър от запад-северозапад. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад отново ще започне да се увеличава.

Над планините облачността ще бъде променлива, главно в сутрешните часове все още със слаб снеговалеж. Ще духа силен, сутринта и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м – около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд често намаляваща до слънчево. Ще остане ветровито, макар че вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат 3°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но още преди обяд ще отслабва.

На Балканите облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, но сутринта в северните райони от полуострова ще бъде мразовито. През деня ще бъде предимно слънчево. В Атина ще бъде 15 градуса, в Белград – 9, в Истанбул – 7, в Букурещ – 4.

Над Британските острови, в района на Ла Манш, Бенелюкс и по-голямата част от Франция ще бъде облачно и дъждовно. В Германия, Швейцария и в Дания ще вали сняг. Над Скандинавския полуостров облачността ще бъде значителна, но само на отделни места ще има валежи от сняг. На Пиренейския полуостров ще бъде предимно слънчево, докато над Западното и Централното Средиземноморие облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места на Апенинския полуостров ще вали дъжд. В Рим ще бъде 14 градуса, в Мадрид – 13, в Париж – 9, във Виена – 5, в Мюнхен – 4, в Стокхолм – минус 2, в Санкт Петербург – минус 4, в Москва – минус 1.

В Кейптаун ще бъде 28 градуса, в Мелбърн – 19, в Ню Йорк – 10, в Чикаго – минус 1.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40