Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е облачно, меко за сезона с превалявания на юг и в планините

Снимка: БГНЕС

В сряда минималните температури ще са между 0 и 5°, в София 0°. През деня ще има значителна облачност. На юг ще вали дъжд, в планините дъжд и сняг. До вечерта валежите ще спрат навсякъде. Максималните температури ще са от 5 до 10°, на юг до 12-13°, в столицата до 5°.

По Черноморието ще има променлива облачност със слаби валежи на юг. Температурите на въздуха ще са от 9 до 13°, а на морската вода 9 -10°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Над планините ще е облачно с умерен до силен вятър. Под 1800 метра надморска височина ще вали дъжд и сняг, над тази граница ще пада сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 3°, на 2000 м. до минус 3°.

В четвъртък ще е без валежи, минималните температури ще са между минус 5° и 0°. В петък дневните стойности ще се повишат до 13 -18°.

В Европа, Над Пиренейския п-ов ще е превали дъжд. Над Франция и Британските острови не се очакват валежи. Над централната част на континента и на север, над Прибалтика, Беларус, Украйна и северните райони от Европейска Русия ще вали сняг. Над Централното Средиземноморие ще е слънчево с временни заоблачавания.

На Балканите облачността ще е значителна. В южните и източните райони на полуострова ще правили дъжд, а на север и в планините сняг.

В Лондон и в Париж ще е до 5 и 7°, В Берлин и в Москва се очакват 0°. В Мадрид и в Рим термометрите ще сочат 15 и 18°. В Белград ще е 5°, в Букурещ и в Истанбул 9 и 16°. Атина ще е най-топлата евростолица с 20°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 6 и минус 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е минус 3 и минус 1°. В Лос Анжелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e 25 и 21°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 29 и 27°. В Дубай ще е 30°, в Йерусалим 14°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01