Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С голям фолклорен концерт Христофор Раданов празнува 80-ия си рожден ден

Снимка: БТА

Диригентът и композитор Христофор Раданов ще отпразнува тази вечер 80-ата си годишнина с авторски концерт в Първо студио на Българското национално радио.

Заедно с Оркестъра за народна музика на БНР, чийто ръководител е от 1991 до 2011 г., ще се представят и специалните гости на събитието – вокални и инструментални състави и солисти, за които отдаденият на фолклора композитор е създавал музика.

Програмата на концерта ще предложи както познати от репертоара на Христофор Раданов горнооряховски хора, така и специално написани за концерта пиеси – част от неговия северняшки инструментален цикъл. 

Концертът ще бъде открит с изпълнение на Оркестъра за народна музика на БНР под палката на настоящия диригент Димитър Христов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ти дойде"

Интересна среща на българския фолклор и съвременно авторство предлага песента на певицата Радостина Йовкова "Ти дойде", за реализацията на която е поканила колегата си Борис Илиев. "Ти дойде" е комбинация от авторската фолклорна песен на..

публикувано на 07.10.24 в 10:15
Найден Тодоров

Софийската филхармония с концерт в една от най-прочутите зали в Амстердам

Софийската филхармония под палката на своя диригент Найден Тодоров ще свири тази вечер в амстердамската Concertgebouw – смятана за една от най-авторитетните концертни зали в света, съобщи посолството ни в Хага. Солисти на оркестъра ще бъдат..

публикувано на 06.10.24 в 07:00

Детският радиохор ще се бори за "Сребърна роза" на финала на хоровия конкурс на EВU

Детския т хор на БНР  е сред финалистите на престижния международен конкурс за непрофесионални хорове  "Н ека пеят народите "  под егидата на Европейския съюз за радио и телевизия . В последния етап от творческата хорова надпревара ще..

публикувано на 05.10.24 в 14:15