Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три български национални рекорда на Европейското първенство по плуване в Румъния

Калоян Левтеров
Снимка: Евгени Цеков

Калоян Левтеров постави нов национален рекорд на 200 м гръб по време на Европейското първенство по плуване в 25-метров басейн за мъже и жени, което се провежда в Румъния.

Левтеров се класира за полуфиналите на дисциплината като завърши на трето място в трета серия с 1:53.81 сек. Така той подобри с 20 стотни досегашното върхово постижение в дисциплината, което също беше негово притежание, съобщиха от Българската федерация по плувни спортове.Най-силното време в сериите даде британецът Люк Грийнбанк, който финишира за 1:49.79 мин. Полуфиналите в надпреварата са в 19.57 часа днес (09.12).

Диана Петкова постави нов национален рекорд на 50 м бруст и се класира за полуфиналите в дисциплината на шампионата в румънския град Отопени, Румъния. 

Диана Петкова

Петкова финишира за 30.44 сек и даде 12-о време, равно с това на британката Кара Хейнлън. В същата дисциплина Тея Николова (31.08 сек) е втора резерва за полуфиналите. 

Европейският шампион за юноши в дисциплината 800 м свободен стил Петър Мицин не успя да се класира за финала в Румъния, но постави нов национален рекорд. 

Петър Мицин

Той финишира за 7:47.77 мин и това бе осми резултат в неговата серия. В общото класиране Мицин е на 15-о място, посочват от родната федерация по плувни спортове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29

Над 1200 бегачи на маратона във Варна в неделя

Рекордните над 1200 бегачи се очаква да участват в маратона на черноморския ни град Варна в неделя, 12 май. Заради големия интерес се наложи организаторите да подготвят допълнителни стартови номера. Участниците ще избират между три дистанции -..

публикувано на 08.05.24 в 11:05