Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне до средата на 2024 г. няма да глобяват през камерите на ТОЛ системата

Снимка: БГНЕС

Шофьорите не могат да бъдат глобявани за превишена скорост по снимки от камерите на ТОЛ системата, защото устройствата не са сертифицирани. Това обясни регионалният министър Андрей Цеков в отговор на въпрос от депутата Христо Терзийски. Това опровергава множество изявления на длъжностни лица пред медиите, че с ТОЛ системата, която е към Агенция “Пътна инфраструктура”, Пътна полиция ще издава електронни фишове за средна скорост. 

Оказа се, че това е новина от бъдещето и такива глоби по Закона за движение по пътищата едва ли ще има преди средата на 2024 г. ТОЛ системата работи с 295 стационарни и 55 мобилни камери, но те тепърва ще бъдат сертифицирани, за да се използват от полицията. Министърът допълва, че при експеримент на Северната скоростна тангента в София за засичане на средната скорост на автомобилите, всяка четвърта кола се е движела с по-висока скорост. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

НДК

Започна почистването на Националния дворец на културата

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който..

публикувано на 18.05.24 в 15:56

“Алфа рисърч”: 40% от българите не са прочели нито една книга през 2023 г.

Близо 73% от българите през м.г. не са посетили библиотека, а 40 на сто не са прочели нито една книга, показва изследване на “Алфа рисърч”, огласено в столичния “Гьоте институт”. Според изнесените данни около 63% от сънародниците ни не са ходили на..

публикувано на 18.05.24 в 09:35
Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10