Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11-о място зае Алберт Попов след слалома в Мадона ди Кампильо

Алберт Попов
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български скиор Алберт Попов завърши на 11-та позиция в нощния слалом в италианския зимен център Мадона ди Кампильо. Българинът направи силен първи манш, в който даде четвърто време, изоставяйки на 42 стотни от водача Клеман Ноел от Франция, но грешки във втория му отредиха място извън топ 10. Попов бе по-бавен с близо 5 сек във второто си каране. С 11-та си позиция в Мадона ди Кампильо, Попов заема десетото място с 50 точки в класирането за Малката световна купа в дисциплината слалом. Водач е австриецът Марко Шварц със 180, следван от своя сънародник Мануел Фелер със 145. 

Мъжете остават в Италия, като завършват календарната година с два старта в Бормио на 28 и 29 декември в дисциплините спускане и супергигантски слалом. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40