Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даренията за “Българската Коледа” надхвърлиха 2,5 млн. лв.

Снимка: president.bg

Над 2,5 млн. лв. достигнаха даренията след края на благотворителния спектакъл в рамките на “Българската Коледа”, който се състоя снощи в Народния театър “Иван Вазов” в София, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Двайсет и първата кампания под патронажа на президента през настоящата година е под надслов “Дари надежда на дете в беда” и в подкрепа на детската хирургия. Целта е тя да повиши информираността за различните интервенции при пациенти с вродени и придобити заболявания и да помогне за навременното диагностициране, лечение и рехабилитация.

Кулминация на благотворителната “Българска Коледа”

Всяка година над 550 деца получават дарения, а за около 25 болници от цялата страна бива осигурявана високотехнологична медицинска апаратура.

На спектакъла бяха изпълнени обичани български песни под съпровода на симфоничния оркестър на Българското национално радио. Присъстваха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията, лекари и деца, подпомогнати от “Българската Коледа”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На снимката (от ляво надясно): Борис Георгиев, служебният министър на образованието и науката Галин Цоков, основателят на INSAIT Мартин Вечев, вицепрезидентът на

Google дарява стипендии на младите изследователи в INSAIT

Google отпуска 1 млн. долара за стипендии на млади учени, работещи в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии - INSAIT, към Софийския университет. Това е едно от най-големите дарения за стипендии в световен мащаб от..

публикувано на 16.05.24 в 13:35

Мащабен форум на Google в София

В София днес ще се проведе мащабен форум на технологичния гигант Google, който ще бъде открит от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, съобщиха от Министерството на образованието и науката. За участие в събитието в страната ни..

публикувано на 16.05.24 в 07:10

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл, е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на..

публикувано на 15.05.24 в 19:00