Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделци търсят спешна среща с премиера

Снимка: БГНЕС

Българската аграрна камара настоява да се срещне още днес с премиера Николай Денков, както и с финансовия и земеделския министър, за да обсъди с тях липсата на държавна политика за подкрепа на земеделското производство.

В съобщение до медиите от камарата информират, че фермерите са притеснени от липсата на политическа воля да бъдат осигурени в бюджета за догодина 442 млн. лв. държавна помощ по Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в подкрепа на икономиката след агресията на Русия срещу Украйна.

Ако земеделските стопани не получат средствата през април 2024 г. и не постигнат други свои искания, свързани със законодателната политика, БАК е готова да предприеме безсрочни протестни действия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

"Шалом" отне награди на журналистите Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на "Шалом" и организационния комитет на ежегодните награди на еврейската общност "Шофар" решиха да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта "Маргиналия" Юлиана Методиева.  "Петър Волгин бе..

публикувано на 10.05.24 в 12:35