Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външното ни министерство:

Да се ограничат пътуванията до Великобритания заради лошото време

Снимка: БГНЕС

Според метеорологичната прогноза във Великобритания днес и утре - вследствие на бурята Герит, се очакват силни ветрове и проливен дъжд, както и валежи от сняг до 10-15 см в северните части на Шотландия. Това съобщава Ситуационният център на Министерството на външните работи на интернет страницата си, позовавайки се на информация от българското посолство в Лондон.

Влошената метеорологична обстановка ще засегне Шотландия, Уелс и централната и северозападна част на Англия и ще възпрепятства всички видове транспорт, като се очаква прекъсване на тока и наводнения в засегнатите райони. Затова е добре да бъдат ограничени пътуванията в тези райони, както и хората предварително да се информират от графиците на превозвачите за евентуални промени или отмяна на транспортните услуги, съветват от МВнР.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето остава облачно с превалявания

В понеделник облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще бъде на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и..

публикувано на 19.05.24 в 18:30

Вечерни бдения в цялата страна в съпричастност към болните от ХИВ/СПИН

Под мотото “Помним! Приемаме! Подкрепяме!” ще премине днешният Международен ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН. По този повод в 28-те областни града ще се проведат вечерни бдения, тъй като запалената свещ символизира вярата, че заедно..

публикувано на 19.05.24 в 17:10
Пламен Димитров

Университетите ще получат утре обещаните увеличения, е уверил образователният министър

Служебният образователен министър Галин Цоков е уверил, че заложените 39 млн. лв. в бюджета за висшето образование ще бъдат преведени утре на университетите, съобщи пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така заплатите на асистентите ще..

публикувано на 19.05.24 в 16:01