Габровци са единствените в България, които по традиция изпращат старата година не на 31-ви, а на 30 декември. Тази вечер, от 19:00 часа, на пл. „Възраждане“ в града, хората ще се съберат, за да изпратят старата година като скъп гост, да си припомнят хубавите неща, които тя е донесла и да се заредят с настроение за следващите 366 дни.
На концерта "Под звездите на Габрово" ще се изявяват музикантите от групите P.I.F., "Сленг" и REWIND. "Ден преди новогодишната нощ габровци са по-ентусиазирани и склонни да празнуват, да се веселят заедно на площада и да споделят празника на открито, а през новогодишната нощ предпочитат да бъдат със семейството си", сподели пред Радио България кметът на Габрово Таня Христова. Обяснението за датата се допълва и от дребен детайл, но изключително важен за известните с пестеливостта си габровци - хонорарите на изпълнителите не са толкова високи, колкото биха били в новогодишната нощ.
Комисията по отбрана подкрепи закупуването на комуникационните системи Link 22 за новите български военни кораби. Сделката за над 1,35 млн. евро влиза за одобрение в парламента при неприет бюджет за 2025 г. Министърът на отбраната увери, че пари за..
На 6 февруари се дава официален старт на работата на тунелопробивната машина "Витоша" за разширяване на Линия 3 на столичното метро към квартал "Слатина". Къртицата ще тръгне от метростанцията при бул. "Цариградско шосе" в посока към станцията до..
В четвъртък , минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 4°. Преди обяд над източните райони от страната ще продължи започналото от запад по-съществено разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..