Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиротехниката допринесе за замърсения въздух в редица населени места

Снимка: БГНЕС

В първия ден от Новата година концентрацията на фини прахови частици в София е два пъти над допустимите нива. Според европейския индекс на чистотата на въздуха (Air Quality Index) в 11 града на страната замърсяването е опасно за здравето.

Основните причини в толкова много населени места хората днес да дишат трудно са спокойното време, липсата на вятър и мъглите. Не на последно място обаче сред причинителите на замърсяването се нареждат бомбичките, пиратките и останалите пиротехнически изделия, които гърмяха през нощта.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58

Фотоизложбата "Невинност без граници" разкрива света на децата бежанци

На Световния ден на бежанците - 20 юни, от 11:00 часа на Терминал 2 на Летище София ще бъде официално открита фотоизложбата с деца бежанци, озаглавена "Невинност без граници". Събитието се организира от УНИЦЕФ, Посолството на Швейцария в България,..

публикувано на 20.06.24 в 08:30