Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електромобилността и софтуерът са сред почитаните от инвеститорите сфери

Милена Стойчева
Снимка: БТА

По данни на БНБ, през 2023 г. реализираните преки чуждестранни инвестиции в страната са над 7 милиарда лева, каза днес във Варна министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, цитирана от БТА. Издадените от министерството сертификати за инвестиционни проекти са за над 600 милиона лева, като се очаква чрез тях да бъдат разкрити над 2300 работни места.
Интересите на инвеститорите са в различни сфери, сред тях са електромобилност, електрически компоненти, софтуер, биотехнологии, биоикономика, микроелектроника, мехатроника. По думите на Стойчева, към страната ни има интерес от инвеститори от цяла Европа, Азия, Турция, САЩ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35

Няма изтичане на радиоактивна вода от АЕЦ "Козлодуй" в Дунав след инцидент

След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..

публикувано на 27.06.24 в 16:10

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 6

В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..

публикувано на 27.06.24 в 12:00