Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласът на младите за външнополитическите приоритети ще бъде чут на форум в София

Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел днес ще бъде домакин на конференцията “Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“, която ще се състои в столичния Дом на Европа.

Форумът ще даде думата на младите хора, които да споделят своите виждания за външнополитическите приоритети на страната ни. “Тяхната гледна точка ще допринесе да се отговори на съвременните предизвикателства, сред които зеленият преход, дигитализацията, новите тенденции в енергийната, икономическата и културната дипломация, активното членство на България в ЕС и НАТО, грижата за българите извън страната”, изтъкват от външното ни министерство.

Външнополитическата стратегия на България във фокуса на форум

Това е второто от планираните събития относно подготовката на външнополитическа стратегия по инициатива на вицепремиера Мария Габриел.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40

Мнозинството подкрепя демокрацията, но има противоречиви възгледи за нея

63% от пълнолетните българи смятат, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление. 19 на сто са на противното мнение, сочи представително изследване на агенция "Тренд“, поръчано от Институт “Отворено общество – София”. Доверието в..

публикувано на 17.05.24 в 10:14