Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството ни в Осло предупреждава за опасност в района на избухналия вулкан в Исландия

Снимка: БТА

Посолството ни в Норвегия предупреждава българите, които ще пътуват до Исландия или се намират там, да се съобразяват с указанията на властите след вулканичното изригване до югозападния град Гриндавик на 60 км от столицата Рейкявик.

След повторното изригване на вулкана тази сутрин в Гриндавик е обявено извънредно положение и хората са превантивно евакуирани. Няма данни за нарушения на местните и международните самолетни полети от летище “Кефлавик“. Исландските власти обръщат внимание, че районът на изригването е опасен и призовават гражданите да не се доближават до него.

Българите в Исландия могат да се обръщат за съдействие към посолството ни в Осло на телефона за неотложни случаи: +47 480 89 793. Сигнали може да се подават и на имейл: embassy.oslo@mfa.bg.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Какви са условията за получаване на здравна помощ от чужденци в България?

В следващите редове Радио България ще ви разкаже накратко какви са условията, при които чужди граждани могат при необходимост да ползват медицинска помощ в България. Кои чужденци имат право на достъп до медицинска помощ в България срещу..

публикувано на 14.05.24 в 12:10

Недостигът на медицински кадри – има ли светлина в тунела?

В ход е Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW). Това е годишна инициатива, организирана и координирана от Европейската асоциация за обществено здраве (ЕEUPHA), която се провежда за шеста година от 13 до 17 май. Тя  има за цел да повиши..

публикувано на 14.05.24 в 11:15

Пуснаха 3 спасени мечета на свобода в Рила

Три спасени мечета през 2023 г. са върнати отново в дивата природа, съобщиха от Фондация "Четири лапи". В рамките на няколко съвместни операции малките Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в специализирани центрове в България и в чужбина...

публикувано на 14.05.24 в 10:51