Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио България с номинации за наградите на БНР за журналистика

Снимка: Ани Петрова

На тържествена церемония на 25 януари – Деня на Българското национално радио, ще бъдат връчени ежегодните журналистически награди на медията. На сайта bnr.bg вече могат да се видят номинираните, сред които е и "Радио България".

Редакция "България" на главна редакция "Радио България" е номинирана за Голямата награда "Сирак Скитник" за значим принос в развитието на БНР заради работата на екипа за разпространението на българската култура зад граница.

За Награда за радиожурналистика – индивидуална награда за открояващо се присъствие, е номинирана Елена Каркаланова, отговорен редактор. Елена е един от тримата водещи на предаването "България днес", което в сбита форма представя най-важното от България, допълнено от съществени събития, свързани с живота на българските общности зад граница.

За Награда за радиопредаване, радио проект, музикален проект или мултимедиен проект на БНР е номиниран екип на главна редакция "Радио България" за рубриката "Радио България при българите в… Албания"

Поредицата "Радио България при българите в Албания“ информира с богат звуков, снимков и видео материал за живота на една общност, за която у нас не се знае много, и отправя послание към сънародниците ни в Албания, че не са забравени и че България не е безразлична към тях и тяхното бъдеще. Екип на Радио България се срещна на място с техни представители, посети техни дружества и образователни средища. В серия от репортажи и интервюта журналистите Костандина Бело и Красимир Мартинов хвърлят светлина върху живота на българите в Албания – от първите им поселения до ден днешен.
Нека да припомним, че през 2022 година дневният подкаст “България днес” на Радио България, който се излъчва на девет чужди езика, беше отличен с голямата награда за значим принос в развитието на Българското национално радио. 
Годишната награда “Сирак Скитник” на името на първия директор на Радио София се присъжда от 2001 г. за принос в развитието на БНР като обществена медия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Във Врачанския Балкан

Облаци и на места валежи на 2 май

През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са придружени с гръмотевици и ще са временно интензивни. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София -..

публикувано на 01.05.24 в 19:05

Международна изложба в София призовава българите да гласуват

На 2 май в София в парковото пространство на НДК ще бъде открита международната изложба "Излез и гласувай" на глобалнoто креативнo студиo за социално въздействие Fine Acts, подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България. Идеята на експозицията..

публикувано на 02.05.24 в 06:30
Снимката е илюстративна

Акула изплува на плажа в Бургас

Малка черноморска акула с дължина около 90 см е изплувала на бургаския плаж. Тя е забелязана пред едно от заведенията на Северния плаж и веднага е върната в морето, предаде БНТ. Черноморските акули са безобидни, уверяват опитните рибари. Според тях няма..

публикувано на 01.05.24 в 17:03