Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любовта към книгите събира почитатели на различни литературни жанрове

Снимка: БГНЕС

В последния ден от седмицата любителите на литературата се събират заедно, за да споделят своята страст – четенето в столичния Елериум клуб. "Вечер на книгата" е покана за всички страстни любители, които жадно попиват всяка дума от своите любими произведения, напук на твърденията, че с развитието на дигитализацията книгите ще останат на заден план. Организаторите са убедени, че все още има четящи които биха се зарадвали да открият съмишленици, за да споделят преживяното в литературния свят, да се срещнат и общуват с нови и различни хора.

Запалените от четенето ще могат да се докоснат до всякакви жанрове и да изпитат различни емоции в срещата с нови и непознати произведения през погледа на четящите.

Организаторите са предвидили и обмен на книги за всички, които искат да споделят прочетеното.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10