Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ние ви ценим и имаме нужда от вас" – Радио България с гореща подкрепа от българите по света (ВИДЕО)

След делника идва и празник. За работещите в Българското национално радио това е 25 януари – ден на равносметка, професионално удовлетворение и … награди. На официална церемония утре вечер ще разберем кой ще отнесе статуетката на "Сирак Скитник" – едно от най-престижните журналистически отличия у нас, връчвано от общественото радио.  има три номинации за тазгодишните награди.

Но за нас, журналистите от многоезичната обществена медия, най-голямата награда е доверието и обичта на многобройните ни приятели от всички краища на света.

По повод празника ни, верни слушатели и потребители на Радио България, се свързаха с нас, за да ни подкрепят и да изкажат своята благодарност, че ни има.

Вижте видеото: 

"Благодаря на Радио България, че разказва за всички българи в чужбина, които са активни, обичат България и се опитват да съхранят нашата култура и традиции извън граница"- казва в обръщение Мария Самичкова, говорител на Българската асоциация в Невада, САЩ и добавя:

Мария Самичкова
"Като българин, живеещ в чужбина, не мога да пропусна да благодаря за това, че отразявате всички наши инициативи, като Фестивала за култура и изкуства през май месец. Вие винаги първи разказвате за нашите активности, свързани с култура, наука, за нашите училища. А тук, във Вегас, имаме две неделни училища и нова театрална трупа за най-младите таланти – "Джуджета в чекмеджета". Пожелавам ви през 2024 г. да продължавате да творите и вдъхновявате. И да останете най-професионалната и позитивна медия в България. Благодаря ви, че ви има!"

Според Венета Ненкова, културолог, журналист и директор на българското неделно училище "Илия и Асен Пейкови" в Рим, журналистите от Радио България с изключителен професионализъм защитават обществения характер на медията, в която работят. Защото:

Венета Ненкова
"Да си журналист не означава да си посредник в предаването на информация. Един добър журналист е изследовател, артист, поет, търсач на духовни ценности и възпитател. Ето, всичко това са колегите от Радио България. И аз искрено се надявам сътрудничеството на вашата медия с българските общности да не прекъсва, защото това е нашата жива връзка с родната.

Като огледало на българите в чужбина и жизнено важен барометър на българската диаспора зад граници – така определя Радио България директорът на българското училище "Васил Левски" в Саарбрюкен, Германия Евелина Аврамова, която е и говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). И още:

Евелина Аврамова
"Чрез вас ние изживяваме всяка българска радост, чрез вас научаваме един за друг много повече, успяваме да съизмерим успехите си. Благодаря ви за професионалния ви труд и за всичко, което досега сте направили. А то е много! Преглеждайки работата само от записите, които сте реализирали с българските училища в чужбина- наистина се оказва, че е много! И всичко това е поднесено с толкова такт, умереност и професионализъм! Ние ви обичаме, ценим ви и имам нужда от вас!"

С Радио България се свърза и Елка Русков, почетен консул на България във Вашингтон и съпредседател на Българския център за култура и наследство в Сиатъл, САЩ със следното послание:

Елка Русков
"Искам да поздравя екипа на Радио България за актуалните новини, професионализма, за ентусиазма, с които ни даряват, особено през последната година на съвместна работа. Чрез вас българската общност в Сиатъл се информира по най-бърз начин за най-новите събития, свързани с живота на диаспорите ни по света и в родината. Благодаря ви много и до нови работни срещи!"

Вижте още:

Видео: Венета Николова
Снимки: стоп кадър


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35

Българчета от Балканите търсят най-здравото писано яйце в Босилеград

Символът на Великден – боядисаното в червено и всякакви други цветове яйце, отдавна се е превърнал и в символ на Босилеград. Сръбското градче, само на хвърлей място от границата, е населено предимно от етнически българи, които от повече от 30 години..

публикувано на 02.05.24 в 05:10
Неделно училище ¨Васил Левски“ във Валенсия

Българчета във Валенсия боядисваха яйца и плетоха кошнички за Великден

През отминалия уикенд ученици от неделно училище "Васил Левски" към  Асоциация "Прогрес", град Валенсия, Испания, участваха в традиционната работилница за боядисване на яйца, а към тях с готовност се присъединиха и техните родители. Целта на мероприятието е..

публикувано на 01.05.24 в 16:49