Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наплив от скиори в зимния курорт Мальовица

Снимка: БГНЕС

През последните години в ски центъра Мальовица са вложени огромни инвестиции за модернизация на инфраструктурата и подобряване на условията за отдих, съобщава вестник "24 часа". Заради чудесните условия за снежни спортове през последния уикенд на януари курортът е посрещнал рекорден брой скиори. Преди дни бе поставено началото и на  първите за сезона нощни ски спускания. Напливът към осветената писта на Мальовица е голям. Причината – вечер е по-спокойно, а и планината на лунна светлина е неповторима, твърдят от управата на комплекса. Гостите пък са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията за качване, ски гардеробите, ски инструкторите и дори на ресторантите, пише "24 часа".


Мальовица е подходящо място и за любителите на силни усещанияДебелата снежна покривка и разчупеният ландшафт са идеални за желаещите да повишат адреналина си, да не говорим, че районът е търсена дестинация от алпинисти и скални катерачи. За начинаещите скиори пък е отредена малката писта на Меча поляна с минимален наклон, на която инструктори с дългогодишна експертиза, професионализъм и специален индивидуален подход помагат в първите им стъпки в снежния спорт. Наблизо се намира и пистата за шейни съоръжена с модерна транспортна лента.


Вижте още: 

Снимки: БТА, БГНЕС



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бургас е домакин на европейския фестивал Golden Age Gym

Над 3200 участници и гости от различни възрасти и националности изпълниха Летния театър в Бургас за откриването на 9-то издание на Европейския фестивал по гимнастика за хора над петдесет години: Golden Age Gym. Фестивалът продължава до 27 септември и..

публикувано на 23.09.24 в 10:00

Мистичната българска пустиня - Побитите камъни са обвеяни в загадки

Те радват окото, сбъдват желания и лекуват. Хиляди пясъчни колони, малки и големи, наподобяващи хора, растения или митични животни, са осеяли обширна територия от 50 кв. км в околностите на град Варна. Произходът им до ден днешен не е напълно..

публикувано на 05.09.24 в 09:20

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15