Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция дава началото на събитията по случай 20 г. от присъединяването ни към НАТО

Снимка: mig.government.bg

Конференция на тема “Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации“ ще се състои днес в София, съобщи военното министерство. Форумът е първото събитие от календара за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще открие конференцията, на която ще бъдат популяризирани инициативите и проектите на ЕС и НАТО в областта на отбраната. Бъдещето на отбранителните индустрии в Европа”, “Иновациите в отбраната и възможностите за увеличаване и модернизиране на производствените мощности на отбранително-технологичната и индустриална база” ще бъдат някои от темите, предложени за дискусия.

Конференцията ще се проведе в две сесии, посветени на укрепването на европейската отбранителна индустрия в новия геополитически контекст и на науката, иновациите и нововъзникващите технологии за развитие на отбранителната индустрия.

В рамките на форума представителите на българската отбранителна индустрия ще имат възможността да запознаят участниците със своите производствени и технологични възможности.

Организатори на конференцията са Министерството на отбраната съвместно с Министерството на иновациите и растежа и Министерството на икономиката и индустрията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15