Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Битоля, Скопие и Струмица представят възможностите за следване в България

Снимка: БГНЕС

Информационни срещи за популяризиране на българското висше образование в Северна Македония ще се проведат на 10 февруари в Скопие и на 11 февруари в Струмица. 

Срещата с младежи, които желаят да продължат образованието си в България, се организира от Министерството на образованието и науката, заедно с Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Посолството на България в Северна Македония, Генералното консулство на страната ни в Битоля и Българския културно-информационен център в Скопие. 


По време на срещите експерти на съответните институции представят възможностите и условията за кандидатстване и обучение в българските висши училища съгласно двете постановления на Министерски Съвет за осъществяване на образователна дейност сред българите в чужбина и  за приемане на граждани от Северна Македония за студенти в държавните висши училища в България, както и възможността за участие в курсове за подготовка на кандидатстудентски изпити.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тампа Бей

Ива Димитрова от Тампа, Флорида: След урагана очаквам затруднено прибиране на евакуираните по домовете

Ураганът "Милтън" удари Флорида в един много чувствителен период, когато жителите на Тампа Бей все още се възстановяваха от предишната разрушителна природна стихия – "Хелийн", каза за Радио България Ива Димитрова. По думите и, няма..

публикувано на 11.10.24 в 13:50

В окото на бурята: Наши сънародници във Флорида от първо лице за урагана "Милтън"

Ураганът "Милтън", който достигна в четвъртък Западното крайбрежие на САЩ не предизвика очаквания катастрофален воден прилив. Въпреки това нанесените щети са огромни. До момента властите съобщават за 10 човешки жертви, но броят им се..

публикувано на 11.10.24 в 12:10

Външно министерство препоръча на българите в САЩ да спазват указанията на властите

Българските граждани, намиращи се на територията на щата Флорида, стриктно да спазват указанията на местните власти и да не предприемат пътувания до засегнатите от урагана "Милтън" райони, препоръчват от Ситуационния център на българското..

публикувано на 11.10.24 в 10:07