Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската аграрна камара определи продължаващите протести като политически

Снимка: БТА

Българската аграрна камара отрече да има разцепление в редиците си, въпреки позицията на 26 организации от сектор “Земеделие”, че не подкрепят постигнатите договорености с правителството и ще продължат протестите. От камарата заявяват, че зад исканията й застават над 10 хил. земеделски производители, както и че ще продължи да защитава интересите на всички в бранша.

26 земеделски организации продължават с протестите

След срещата в МС: Земеделците спират протестите в понеделник

Ескалирането на протести вместо конструктивни разговори в ситуация на предстояща ротация в изпълнителната власт придава политически нюанс и преследване на лични цели, от което категорично се разграничаваме”, се казва в позиция на камарата. В нея се твърди също, че все още протестиращите организации имат неизвестна членска маса, затова БАК настоява да бъде приет закон за браншовите организации и аграрната камара, който да изсветли и легитимира всички структури в аграрния сектор.

От камарата определят продължаващите протести като пиар акция, обслужваща политически цели, и призовават земеделските производители да не се поддават на внушения, които целят решаването на лични, а не на браншови проблеми.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00