Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Ню Йорк празнуват с класически концерт Трифон Зарезан и Свети Валентин

Лора Ал-Ахмад и Марон Хури
Снимка: Генерално консулство в Ню Йорк

Генералното ни консулство в Ню Йорк организира на 14 февруари т.г. концерт с класическа музика по повод Трифон Зарезан и Свети Валентин, става ясно от публикация във фейсбук на дипломатическото представителство.

Празникът ще бъде отбелязан с концерт на флейтиста Марон Хури и пианистката Лора Ал-Ахмад – част от инициативата “Български концертни вечери” в Ню Йорк.

Два дни по-късно сънародниците ни ще могат да участват и в хоротека под надсловВино и любов” в студио “KTown Dance“.

Няма нужда да избирате, присъединете се към нас и празнувайте и по двата начина!“, призовават от българското консулство в Ню Йорк.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България - на фестивал на културното многообразие в Сарагоса

България беше достойно представена на традиционния празник на културното многообразие "Zaragoza Diversa", провел се на площада пред внушителната катедрала „Пилар“ в испанския град Сарагоса на 18 и 19 май. В него традиционно се включват представители..

публикувано на 20.05.24 в 19:18

Илияна Йотова откри в Мюнстер българския народен събор “Нишка от корен”

“ Няма малка България, има една България и тя е нашата Родина. Независимо къде сме избрали да живеем, ни свързва нишка, здрава като Кубратовия сноп .” С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към сънародниците ни в Мюнстер на откриването на..

публикувано на 19.05.24 в 10:35

Най-много избирателни секции ще има в Турция за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия определи местата и броя на избирателните секции в държавите, в които ще се гласува на 9 юни т.г. за национален и за европейски парламент. Най-много избирателни секции ще има в Турция – 166. В Обединено кралство..

публикувано на 18.05.24 в 17:04