Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежкоатлетът Карлос Насар спечели четвърта европейска титла за България

Карлос Насар
Снимка: БТА

Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в София. Направи го със световен рекорд за младежи в изхвърлянето от 176 кг.

Пред препълнените трибуни в столичната “Арена София” 19-годишният тежкоатлет заслужи златния медал при мъжете с двубой от 391 кг, оставяйки след себе си италианеца Антонино Пицолато с 380 кг и молдовеца Марин Робу с 378 кг.

Още в изхвърлянето Карлос Насар даде заявка, че ще бъде без конкуренция – вторият успешен опит му осигури титлата в движението, а с третия постави световния рекорд за младежи. В изтласкането той стартира с успех на 208 кг, последван на 215 кг. И макар за третия опит да беше заявил тежест от 224 кг, достатъчна за световен рекорд при мъжете, не му се наложи да пробва, тъй като италианецът се провали на 222 кг.

България има вече четири титли от европейското в София след златните медали на Ангел Русев до 55 кг, Габриел Маринов до 61 кг и Божидар Андреев до 73 кг.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рамазанов (синьо трико) срещу Гамкрелидзе (червено)

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота за българската борба

Магомед Рамазанов стана петия български състезател по борба, който извоюва квота за олимпийските игри в Париж. В Истанбул той спечели квалификационния си мач на 86 кг свободен стил срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе от Грузия в..

публикувано на 12.05.24 в 09:55
Гергана Топалова

Топалова и Нестеров ще играят за титлата на тенис турнири в Швеция и Румъния

Двама българи се класираха за финалите на тенис турнири. Гергана Топалова ще играе за титлата в турнира на клей в Бостад, Швеция, с награден фонд 25 хил. долара. На полуфиналите поставената под номер 2 българка победи Ирина Фетакау от Румъния с..

публикувано на 11.05.24 в 16:01
Юлиана Янева

Юлиана Янева извоюва втора олимпийска квота в женската борба

Юлиана Янева спечели четвърта олимпийска квота за българската борба и втора при жените. На турнира в Истанбул тя победи монголката Даванасан Енкх Амар в квалификационен двубой на 76 кг. Другата българка Мими Христова загуби на полуфинала на 68 кг..

публикувано на 11.05.24 в 09:29