Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските хорове на БНР и Радио Румъния в съвместен концерт в Букурещ

Двата състава излизат на една сцена за първи път

6
Снимка: Ани Петрова - БНР

В последния ден на февруари в концертната зала на Радио Румъния в Букурещ детските радиохорове на двете партньорски медии ще изнесат за първи път съвместен концерт. Концертът е израз на сътрудничеството между Радио Румъния и Българското национално радио, споразумението за което беше подписано в София през 2023 г. от генералните директори Разван Динка и Милен Митев. 

"Програмата на този концерт е грандиозна, защото както нашият хор, така и българският хор могат лесно да интерпретират произведения с повишена трудност, добавяйки сценографски елементи, увеличаващи емоцията, предавана на публиката" - казват домакините на събитието в лицето на диригента на Детския хор на Радио Румъния Разван Радос.


Публиката ще се наслади на изключително разнообразен репертоар, като хорът от София под ръководството на диригента Венеция Караманова и пианистката Сиана Атанасова ще изпълни произведения от български композитори и творби на Франц Шуберт, Хидео Кобаяши, Астор Пиацола. В специален аранжимент ще прозвучи и „Бохемска рапсодия“ на Фреди Меркюри.


Детският хор на Радио Румъния е подготвил за концерта произведения от Пабло Казалс, Фроде Фйелхайм, Карл Дженкинс, Серж Фолие, Джон Рътър, Маркос Лейте, Хавиер Бусто, Сабин Пауца, Дан Бучиу и Антон Земан.

Концертът е на 29 февруари от 19:00 часа в концертната зала на Радио Румъния в Букурещ.


Снимки: БНР-Ани Петрова / Радио Румъния-Кристиан Баркан

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Проф. Минко Балкански

В Париж представят филм за проф. Минко Балкански

В галерията на Българския културен институт в Париж ще бъде представен документалния филм “Моето име е Минко”. Събитието е в сряда, 3 април, от 19:00 ч. Лентата е посветена на проф. Минко Балкански и представлява своеобразна изповед за дългия път на едно..

публикувано на 03.04.24 в 07:30

Филм разказва в Брюксел за спасението на българските евреи

В Европейския парламент в Брюксел представят късометражния игрален филм "Хени. Приятелството – смисъл и спасение", съобщават продуцентите от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф". Създателите на творбата гостуват в европарламента..

публикувано на 03.04.24 в 07:05

Къде ми са детските книжки, кажи ми, мой прашен сандък*

"Някога в Болоня построили дворец от сладолед точно на Големия площад и децата идвали отдалече да си поближат"– с тези думи започва разказът "Дворецът от сладолед" от книгата "Приказки по телефона" на Джани Родари, един от най-обичаните детски..

публикувано на 02.04.24 в 08:10