Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панихиди в Атина и Рим за загиналите за освобождението на България

Света литургия ще бъде отслужена в Българския православен храм „Св. преп. Йоан Рилски Чудотворец" в Атина на 3 март - 1 Неделя след Неделя подир  Въздвижение - на блудния син.

Богослужението ще започне в 9:00 часа местно време, като след него ще бъде извършена панихида в памет на загиналите за освобождението на България, съобщава БТА. Агенцията отбелязва, че Света литургия, панихида за загиналите за освобождението на България и молебен за благоденствие на българския народ ще бъдат извършени и в Рим - в храм „Санта Мария ин Монтичели". Светата литургия там започва в 10.00 ч. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45

Президентът се срещна с представители на българите в Косово

България отдава голямо значение на активните контакти с българската общност в Косово, заяви държавният глава Румен Радев. Той прие представители на Дружеството за развитие и интеграция на българската общност в Република Косово "Дрибок", съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 08:37
Снимка: Facebook/ Асоциация за развитие на българската общност в Молдова

Българското беше представено в "Европейското градче" в Кишинев

"Европейско градче" беше открито в центъра на молдовската столица Кишинев на днешния 9 май, специално за Деня на Европа. В събитието се включиха президентът Майя Санду и еврокомисарят Йоханес Хан. В рамките на "Европейското градче" страните членки..

публикувано на 09.05.24 в 17:17