Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов подписа в Брюксел важен документ за управление на миграцията

Калин Стоянов и Илва Йохансон
Снимка: Пресцентър на МВР

Вътрешният министър Калин Стоянов и комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон подписаха в Брюксел Стратегическа рамка за сътрудничество между Европейската комисия, Агенциите на Европейския съвет и България.

Документът ще даде възможност на страната ни да продължи сътрудничеството с европейските структури в ключови области като гранично управление, убежище, връщане и полицейско сътрудничество. Освен това ще бъде подпомогната подготовката на българските институции за прилагане на новото европейско законодателство в областта на миграцията и убежището.

Рамката за сътрудничество е продължение на успешния съвместен Пилотен проект, благодарение на който дългогодишните усилия на страната ни за поддържане на високо ниво на сигурност на външните граници на ЕС станаха по-видими.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09

Парламентът ще заседава извънредно, депутати нямало да говорят предизборно

Във вторник, 21 май, от 13 часа ще се проведе извънредно заседание на парламента, реши Председателският съвет на Народното събрание. Ще бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за размера на увеличението на пенсиите от 1 юли, което вече е решено..

публикувано на 17.05.24 в 13:06

По съседски: Събития с балкански адрес

Гордана Силяновска-Давкова се закле да бъде "президент на Македония" Международен скандал предизвика встъпването в длъжност на Гордана Силяновска като първата жена-президент на Република Северна Македония (РСМ). Пред парламента тя се..

публикувано на 17.05.24 в 10:40