Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболен турнир в Лас Вегас излъчи носител на купата "146 години свободна България"

Оспорвана футболна надпревара беше акцент в тържествата в Лас Вегас по повод националния ни празник. Сънародниците на Западния бряг организираха истински турнир, като в груповата фаза на надпреварата се включиха 9 отбора, разделени в три групи. Според правилата всеки отбор е бил съставен от максимум 12 души, като в двубоите са участвали по 5 полеви играчи и един вратар. Всеки един футболист е имал право да играе само за един отбор през целия турнир.


Шампионската купа отиде в ръцете на ФК Бесо Лас Вегас, който надделя с 3:2 над ФК Балкан във финалния двубой. Финалът се игра под пълната диктовка на Балкан, но Бесо успя да задържи нулевото равенство и да триумфира с титлата след изпълнение на дузпи. Капитан на отбора победител е Петър Димитров, дългогодишен  емигрант в Лас Вегас, а спонсор Румен Стефанов – известен сред сънародниците ни във Вегас като радетел на българщината. Купата ще бъде сложена на видно място в българския ресторант в града, научаваме от информация на Мария Самичкова от Българската асоциация в Невада, САЩ и сътрудник на Радио България.

ФК Бесо -Лас Вегас носител на купата

Организаторите на турнира са Младен Райчев, Пламен Николов, Виктор Георгиев и Самир Селимински.
Отбор
Празничният турнир по мини футбол за купата "146 години свободна България" беше открит с  български стихове, песни и народни хора, изпълнени от децат на Театрална работилничка “Джуджета в чекмеджета” и Първо българско неделно училище "Васил Левски"- Лас Вегас.


Още снимки от събитието - в галерията по-долу.

Информция и снимки: Мария Самичкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Висока изборна активност и позитивизъм сред българите в Краков

Две са и тази година откритите изборни секции в Полша – в посолството на България във Варшава и в Краков. По официални данни на българското Министерство на външните работи (МВнР), в Полша пребивават около 4000 български граждани. От седем години..

публикувано на 09.06.24 в 17:10

Мартин Чилев, Дуисбург: Има изявен интерес към вота за Европейски парламент

Изборният ден в германския град Дуисбург, провинция Северен Рейн Вестфалия, протича спокойно. Ако съдим от последните пет вота, активността в града варира между 300 и 500 души. Сънародникът ни Мартин Чилев, който е част от секцията, разположена на..

публикувано на 09.06.24 в 16:45

Веселин Цочев, Цюрих: Политиката на България трябва да е към приобщаване на най-предприемчивите ни хора, които обаче са в чужбина

В Швейцария живее голяма общност от активни и високообразовани българи. Част от тях са студенти или вече са завършили престижния  Политехнически университет на гр. Цюрих, известен още като "Айнщайнов университет". Част от неговите възпитаници отдавна..

публикувано на 09.06.24 в 16:35