Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на жената ще е облачен, на места и дъждовен

Снимка: БГНЕС

Петък, 8 март, ще започне с превалвания от дъжд на отделни места, главно в Западня и Централния Предбалкан, но още преди обяд валежите ще започнат да спират, най-късно в планините. Облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, но след обяд от запад ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който вечерта ще стихва. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°.Максималните температури – между 5° и 10°, в София - около 7°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, а под 900-1000м - от дъжд, които до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200м ще е около 3°, на 2000м - около минус 3°.

На Балканския полуостров ще бъде предимно облачно. Преваляванията ще спрат, най-късно в югоизточните райони.

На Пиренейския полуостров времето се очертава облачно, с валежи от дъжд. На Британските острови ще има значителна облачност, но ще бъде почти без валежи. Над Италия облачността ще се увеличи и в северната половина ще има валежи. Предимно слънчево ще бъде в страните от Бенелюкс, Германия и на изток до Беларус и Северна Украйна. Над останалата част от Източна Европа, централноевропейските страни и Скандинавския полуостров ще бъде облачно. Валежи от сняг ще има в северните и източните райони от континента.

В Лондон, Париж и Берлин ще е 10°. Във Варшава 7°, а в Москва 2°. В Мадрид се очакват 10° и дъжд, в Лисабон 14°, в Рим ще е 15°. В Белград и Истанбул ще бъде 11°, в Букурещ 9°, а в Атина 17°.

Отвъд Океана – във Ванкувърще е 7°, а в Отава 6 °. В Сан Франциско 15°, в Ню Йорк 11°, и Чикаго 28°,  в Лос Анджелис 19°, в Маями в Мексико сити  28°, в Буенос Айрес 28°,  Сантяго 27°, а в Рио де Жанейро ще е 29°. В Дубай ще е 29°, в Риад 37 °,  Тел Авив 18°. В Маракеш 19 , в Кайро 23°. В Аделаида 35°, в Сидни 25°. В Окланд 22° и в Уелингтън 18°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03