Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33 училища и детски градини ще бъдат построени до 2027 г.

2
Снимка: Радио Шумен

Започва изграждането на 33 нови училища и детски градини, а други 57 сгради ще бъдат реконструирани и обновени, съобщи образователният министър в оставка Галин Цоков.

Проектите ще бъдат осъществени по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024-2027, за която правителството е осигурило 240 млн. лв.

Целта на проектите е да се намали недостигът на места в детските ясли, да се осигури здравословна среда за децата от тримесечна до тригодишна възраст, както и всички деца от 4 г. нататък да имат достъп до предучилищно образование в общински и държавни институции близо до дома си. 24 хил. ученици пък ще успеят да преминат на едносменен режим и това ще създаде условия за по-високо качество на тяхното образование.


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Говорителката на руската дипломация обвини България, че преформатира 9 май

Управляващият режим в България се опитва да преформатира "Деня на победата" в "Ден на Европа“ и пренебрегва задълженията за опазване на културните и мемориалните обекти. Това посочи в коментар официалният представител на руското външно министерство..

публикувано на 17.05.24 в 09:09

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52