Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улица ще носи името на световноизвестния писател Михаел Бар-Зоар

Проф. Михаел Бар-Зоар
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще участва днес в церемония, на която улица в село Горско Сливово, община Летница, ще бъде кръстена на проф. Михаел Бар-Зоар, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Роденият в България световноизвестен израелски писател, историк и общественик ще присъства на събитието. Румен Радев ще произнесе слово пред дома, в който проф. Михаел Бар-Зоар е живял.

Документалният филм “Извън хватката на Хитлер” за спасението на българските евреи бе показан в ЮНЕСКО

Церемонията ще се състои в деня, в който се отбелязва 81-вата годишнина от спасяването на 50 хил. български евреи и е отреден за почит пред паметта на жертвите на Холокоста.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български и чужди учени обсъждат българския език у нас и по света

Поредната Международна годишна конференция на Института за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН ще се проведе на 15 и 16 май в София. По традиция на форума се разглеждат постиженията и тенденциите в областта на изследването на българския..

публикувано на 15.05.24 в 07:25

Интензивни валежи се очакват в Югозападна България в сряда

В сряда , 14 май, минималните температури ще са между 5 и 10°, в София 9°. Облачността ще е значителна, с дъждове предимно в западната половина на страната. В Югозападна и Централна Южна България, валежите ще са интензивни. Максималните температури..

публикувано на 14.05.24 в 19:40

България днес - 14 май 2024 г.

В „България днес“ на 14 май слушайте доц. д-р Раки Бело от университета в Тирана - за това кой, как и защо изучава български език в Албания, каква е спецификата на българското национално малцинство и в каква степен представителите му владеят езика на..

публикувано на 14.05.24 в 19:00